Reeds genoten tastings 2019

De derde tasting van dit jaar werd verzorgd door Rob: thema Glen Scotia…. Bij ontvangst werden we verwelkomd door een echte piper!

 

 

 

De tweede tasting werd verzorgd door Age Vlug: whisky’s van over de hele wereld…. Hieronder een impressie….

Na de ALV werd de eerste N&T van 2019 gehouden, een line-up van de Maltman. We proefden een blend, de Royal Thistle. Daarna vijf mooie, vatsterke single malts: Glenlossie, Ruadh Moar, Bunnahabhain, Isle of Arran en Secret Orkney. De whisky’s vielen bijzonder in de smaak, da’s goed nieuws voor de veiling en de penningmeester!

 

Het eindfeest vond plaats op 10 november. Na binnenkomst dronken we een glaasje Fujikai. Daarna deel 1 van de veiling van restanten van de tastings in 2018. Er werd goed geboden, met als topper de Glenfarclas uit 1970…. Daarna kregen we de mystery dram, die uiteindelijk uit Ierland bleek te komen.  De derde dram was de Hibiki Japanese Harmony, die goed in de smaak viel bij de aanwezigen. Na het proeven werden de hersens aan het werk gezet bij de clubquiz, verzorgd door Age. Die quiz leverde vier winnaars op, het kennispeil bij de club stijgt blijkbaar enorm! De afsluiting was deel 2 van de veiling. Ook hier weer mooie biedingen, de toppers waren de Glen Elgin en de Linkwood. Een gezellige afsluiting van het jaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 14 oktober verzorgde Johan Mulder de laatste tasting van dit seizoen: 6 Japanse (nas) whisky’s. Veel fruit, veel vanille, groente, honing, beetje zilt, beetje olie, hintje peat… Voor een aantal leden was dit de eerste kennismaking met dit whiskyland, ze waren aangenaam verrast!

Zie ook de presentatie hieronder…

V2 Japans SBWC

 

16 September was de dag van de vierde N&T. Dat werden er uiteindelijk vijf, omdat we van de firma van Wees zo’n mooie korting kregen dat we een mooie openingsfles op tafel konden zetten.

De line-up werd ontzettend goed ontvangen! Reacties als: prima opbouw, imposante flessen, smaakbommetjes en topaanbod zeggen genoeg…. De Rede verzorgde bijzondere hapjes, dus we kijken terug op een geslaagde middag,

Op 27 juni werd de eerste Sibot van dit jaar gehouden. Op tafel stond de Ordha 21y batch 1, maar de laatste Wolfburn 128 werd ook nog toegevoegd. Zeven clubleden genoten van de glaasjes, waarbij de Ordha voor allen de  uitgesproken favoriet was!

Op 27 mei was Jan Beek onze enthousiaste, uitdagende en lerende gids bij een rijtje prachtige drams!

 

 

 

Voor de presentatie van 8 april, klik op de (Peat and smoke) link hieronder:

Peat and smoke